Boekenzolder

Stichting Kittiwake

Boekenzolder

De Boekenzolder is een schatkamer vol met boeken, bestaat al vanaf 2012 en  iedereen is welkom om boeken te halen of in te leveren.

Het is een uniek initiatief, een weggeefwinkel zonder winstoogmerk.

Lees meer

Ons werk

De Boekenzolder is een project van de stichting Kittiwake en is opgezet om gratis boeken te leveren aan o.m. particulieren of instellingen.

Het doel is het bevorderen van lezen en het elkaar ontmoeten rondom boeken en de ingeleverde boeken een tweede leven te geven.

Openingstijden

Boeken kunnen gratis worden meegenomen, geruild en ingeleverd tijdens de openingstijden op:

Donderdag         13.00-17.00 uur
Vrijdag                13.00-17.00 uur
Zaterdag             13.00-17.00 uur

Alleen tijdens de openingstijden is de Boekenzolder telefonisch bereikbaar via 0624337506.

Buiten de openingstijden kan een afspraak worden gemaakt, om boeken in te leveren, via info@boekenzolderleiden.nl

Boekenzolder

De Boekenzolder is een project van de stichting Kittiwake en is opgezet om gratis boeken te leveren aan o.m. particulieren of instellingen. Deze stichting is erkend door de belastingdienst als Algemeen Nut Beogende instelling (ANBI) waardoor welkome giften aftrekbaar zijn voor de belastingen.

De Boekenzolder Leiden is opgezet als weggeefwinkel. Een weggeefwinkel van boeken, dus een organisatie zonder winstoogmerk. De Boekenzolder is in 2012 opgericht en is sinds 2015 gevestigd op De Admiraal Bankertweg.

Missie van de Boekenzolder is boeken een tweede leven te geven (duurzaamheid) en zo het lezen te bevorderen vooral bij mensen (jong en oud) met een kleine beurs maar natuurlijk bij iedereen. De boeken worden gratis geschonken door particulieren en organisaties. En iedere boekliefhebber kan 10 boeken gratis meenemen tijdens de openingstijden. Deze boeken zijn gestempeld om te voorkomen dat ze worden doorverkocht.

De Boekenzolder voert ook een actief beleid om boeken ter beschikking te stellen aan andere organisaties zoals scholen, verzorgingshuizen, organisaties en vult daarnaast meerdere minibibs in de stad.

De Boekenzolder omvat boeken in verschillende talen en verschillende thema’s. Bijvoorbeeld boeken in oosterse talen, Frans, Duits, Engels Italiaans enz. Thema’s zijn o.m. romans, thrillers, filosofie, religie, muziek, geschiedenis, wetenschap, strips, kinderboeken enz.

De Boekenzolder wordt gerund door vrijwilligers. Zij nemen de boeken in, selecteren en ruimen ze in de kasten, informeren bezoekers en noteren boekwensen. Iedereen met belangstelling voor boeken kan zich aanmelden als vrijwilliger via het mailadres of de telefoon.

De zolder organiseert ook met enige regelmaat culturele activiteiten waarvan het programma te vinden is onder het laatste nieuws. Zo wil de Boekenzolder ook een rol spelen in het literaire en sociaal-culturele leven in Leiden.

Laatste nieuws

Zoals je kunt zien, wij hebben een nieuwe website!

Op dit moment zijn wij nog druk bezig hier verder vorm aan te geven.

Sluitingsdagen

Op de volgende dagen zijn wij gesloten:

  • Vrijdag 29 maart (Goede vrijdag)
  • Zaterdag 27 april (Koningsdag)
  • Donderdag 9 mei (Hemelvaartsdag)
  • Donderdag 3 oktober (Leidens Ontzet)
  • Donderdag 26 december (2e kerstdag)

Buiten de openingstijden kan een afspraak worden gemaakt, om boeken in te leveren, via info@boekenzolderleiden.nl

Activiteiten

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur.

Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

DatumTijdOmschrijving
28-01-202415:00VERZEN VAN VER
Alternatieve gedichtenmiddag in verschillende talen door Leo van Zanen e.a.

Toegang is gratis!