Boekenzolder

Stichting Kittiwake

Boekenzolder

De Boekenzolder is een schatkamer vol met boeken, bestaat al vanaf 2012 en  iedereen is welkom om boeken te halen of in te leveren.

Het is een uniek initiatief, een weggeefwinkel zonder winstoogmerk.

Lees meer

Ons werk

De Boekenzolder is een project van de stichting Kittiwake en is opgezet om gratis boeken te leveren aan o.m. particulieren of instellingen.

Het doel is het bevorderen van lezen en het elkaar ontmoeten rondom boeken en de ingeleverde boeken een tweede leven te geven.

Openingstijden

Boeken kunnen gratis worden meegenomen, geruild en ingeleverd tijdens de openingstijden op:

Donderdag         13.00-17.00 uur
Vrijdag                13.00-17.00 uur
Zaterdag             13.00-17.00 uur

Alleen tijdens de openingstijden is de Boekenzolder telefonisch bereikbaar via 0624337506.

Inname van boeken

We hebben wel een paar regels ingesteld om de toevloed van de boeken te verspreiden anders kunnen we het niet verwerken.

Op openingstijden kan maximaal drie dozen of tassen worden aangeleverd. Wilt u meer doneren dan kan dat op afspraak op info@boekenzolderleiden.nl

Kapotte exemplaren kunnen in de papiercontainer bij u in de buurt. Verder nemen we geen studieboeken in van meer dan 5 jaar oud, platen (met cursussen), video’s, DVD’s en CD’s. Die kunnen naar een kringloopwinkel.  Dank voor het begrip.

Boekenzolder

De Boekenzolder is een project van de stichting Kittiwake en is opgezet om gratis boeken te leveren aan o.m. particulieren of instellingen. Deze stichting is erkend door de belastingdienst als Algemeen Nut Beogende iInstelling (ANBI) waardoor welkome giften aftrekbaar zijn voor de belastingen.

De Boekenzolder Leiden is opgezet als weggeefwinkel. Een weggeefwinkel van boeken, dus een organisatie zonder winstoogmerk. Dit initiatief is in 2012 opgericht en is sinds 2015 gevestigd op De Admiraal Banckertweg.

Missie is boeken een tweede leven te geven (duurzaamheid) en zo het lezen te bevorderen vooral bij mensen (jong en oud) met een kleine beurs maar natuurlijk bij iedereen. De boeken worden gratis geschonken door particulieren en organisaties. En iedere boekliefhebber kan 10 boeken gratis meenemen tijdens de openingstijden. Deze boeken zijn gestempeld om te voorkomen dat ze worden doorverkocht.

De Boekenzolder voert ook een actief beleid om boeken ter beschikking te stellen aan andere organisaties zoals scholen, verzorgingshuizen, organisaties en vult daarnaast meerdere minibibs in de stad.

De Boekenzolder omvat boeken in verschillende talen en verschillende thema’s. Bijvoorbeeld boeken in oosterse talen, Frans, Duits, Engels Italiaans enz. Thema’s zijn o.m. romans, thrillers, filosofie, religie, muziek, geschiedenis, wetenschap, strips, kinderboeken enz.

De Boekenzolder wordt gerund door vrijwilligers. Zij nemen de boeken in, selecteren en ruimen ze in de kasten, informeren bezoekers en noteren boekwensen. Iedereen met belangstelling voor boeken kan zich aanmelden als vrijwilliger via het mailadres of de telefoon.

De zolder organiseert ook met enige regelmaat culturele activiteiten waarvan het programma te vinden is onder het laatste nieuws. Zo wil de Boekenzolder ook een rol spelen in het literaire en sociaal-culturele leven in Leiden.

Wij kunnen altijd vrijwilligers gebruiken. Zo hebben we handen nodig bij diverse rubrieken zoals in het Engels of Nederlands. Mocht je een interesse in een andere rubriek hebben en wil je aan de slag laat het ons weten. Reken op ongeveer een dagdeel per week. Je komt dan te werken in een team en de tijden zijn in overleg. Ook zoeken we nog een aantal bestuurders. Nu is er een bestuur van 4 personen en vanwege het werk zou een aanvulling welkom zijn. Mail voor de vacatures naar info@boekenzolder.nl; en je krijgt meteen een reactie.

Sluitingsdagen

Op de volgende dagen zijn wij gesloten:

  • Vrijdag 29 maart (Goede vrijdag)
  • Zaterdag 27 april (Koningsdag)
  • Donderdag 9 mei (Hemelvaartsdag)
  • Donderdag 3 oktober (Leidens Ontzet)
  • Donderdag 26 december (2e kerstdag)

 

Activiteiten

Hier een paar foto's van de geslaagde bijeenkomst van zondag 28 januari j.l. waar in zes verschillende talen gedichten werden gereciteerd. Een ervan werd gelezen door de ontheemde Olena Mysina dat ging over de verwoesting van Oekraïne tijdens de Tweede Wereldoorlog met een duidelijk link naar de huidige oorlog in dit gebied. De historie herhaalt zich. Verder werd in Gaelic gelezen, Welsh, Frans, Jiddisch, Russisch en Chinees. Leo van Zanen maakte met een vertaling ervan duidelijk waar de gedichten over gingen.

 

DatumTijdOmschrijving
28-01-202415:00VERZEN VAN VER
Alternatieve gedichtenmiddag in verschillende talen door Leo van Zanen e.a.

Toegang is gratis!
leidsch dagblad